SEYİR DEFTERİ

26 Şubat Cuma günü öğleden sonra Nejat EVİS, Tuna AKSEL, M. Emin YILDIRIM, İlker ERDOĞMUŞ ve Mithat ALKAN'dan oluşan kusiyerler Ece Marina'da buluşarak marinanın toplantı salonunda saat 13:30 'da teorik eğitime başladılar. Bu eğitimde göksel navigasyonun amacı ve yöntemleri, gökyüzündeki koordinat sistemleri, göksel navigasyonda kullanılan araçlar tanıtıldı ve örnek problemler çözülerek konunun anlaşılması sağlandı.

27 Şubat Cumartesi günü kursiyerler Derinsu teknesiyle güneş gözlemleri yapmak amacıyla saat 10:00 sularında denize açıldılar. Yerel öğle saatini sağlıklı olarak saptamak için öğleye yakın saatlerde, ufkun uygun olduğu, açık denize ulaşmalıydık. şansımıza hava da çok güzeldi. Tam zamanında uygun noktaya ulaşıp iki sekstantla ölçümlere başladık.

Yeterice öğle gözleminden sonra bir süre daha denizde kalarak güneşin alçalmakta olduğu sırada da bir dizi ayrıntılı gözlem daha yaptık. Daha sonra indirgemeler için teknemizin pruvasını limana çevirdik. İlk indirgemeler hemen oracıkta, havuzlukta yapıldı.

28 Şubat Pazar günü bir kez daha denize çıkıp gözlem tecrübemizi arttırdık. Kursiyerlerimiz sekstanta alıştıkça gözlemleri daha kolay yaptıklarını ve daha doğru sonuçlar bulduklarını memnuniyetle gördüler. Her işte olduğu gibi burada da pratiğin önemi açıkça görülüyordu. İndirgemelerin kalan kısmı gene limanda yapıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan "göksel navigatörler" hak ettikleri sertifikalarını aldılar. Son derece verimli geçen bu eğitim programını, hak ettiği gibi Fethiye Balık Pazarında birlikte yediğimiz bir akşam yemeğiyle kutladık.

 

info@derinmavi.com.tr · +90 (312) 467 50 91· +90 532 351 35 17